Foruminlägg

n.gunnar.larsson
02 juni 2021
In Ryssjefiskegruppen
Syningsresultatet idag var avsevärt mycket bättre än i söndags, då blev det bara 8 mört. Nu hela 7,5 kilo = 197 st. Plus en gädda och 12 bågar samt 5 öringar . Öringar och bågar fick naturligtvis simma vidare. Totalt är vi uppe i 61,2 kg mört, motsvarande 1623 st. 15 gäddor i ryssjan + 4 på streamer = 19 st.
1
1
14
n.gunnar.larsson
30 maj 2021
Fångststatistik t.o.m. 30 maj 2021 content media
1
0
9
n.gunnar.larsson
30 maj 2021
In Ryssjefiskegruppen
Hej. Lägger ut några bilder från den fantastiskt fina dagen vid Hundtjärn. Ingen vind, klarblå himmel. Janne, Kenneth A, Kjell och Robert skötte syningen idag men det var inte deras fel att resultatet var magert. Varför bara åtta mörtar fanns i ryssjan är obegripligt med tanke på tidigare storfångster. En teori kan vara att ryssjan börjar slamma igen och skall nu tas upp för rengöring under kommande vecka. Ryssjegruppen gör ett mycket bra arbete. Peo hade ordnat med frukost till alla inblandade och det var verkligen uppskattat. Påminde lite grann om de fiskepremiärer som måst pausas pga det elaka viruset. Kolla extra på bilden med far och dotter Robert och Alma Edqvist. Visst ser det mysigt ut. Det är tungt arbete att lyfta storryssjan. Lite fisk blev det ändå Far och dotter Edqvist provade fiskelyckan efteråt.
Syning nr 7 2021-05-30 content media
1
1
31
n.gunnar.larsson
21 maj 2021
In Hundtjärnarna
Idag har Leif Göransson gjort klar nya bryggan vid Hundtjärn och jag fick äran att parkera Gustavaekan där som första båt. Mycket lätt att gå ombord och lämna ekan då den bryggan ligger mycket lägre än den gamla. Bra för oss som inte är 25 år längre, även om vi tror det. Tack Leif och andra som varit inblandade i bygget. Kollade maginnehållet på en 8-hektos regnbåge från idag. Innehöll en bagge, ett grässtrå 37 cm långt och en 2 cm lång konstig sak som i konsistensen kändes som foam och såg ut som foam. Men jag tror inte det var foam. I övrigt inget i magen. Väntar nog med att smörja kråset tills vulgatan kläcker.
Ny brygga och "i magen på en regnbåge". content media
1
1
28